Menut


Keittiömestarin tervehdys

Herkullinen ruoka ja hyvä juoma saavat ihmiset hyvälle tuulelle. Hyvien makujen ääressä voi hengähtää. Maljan nostamalla voi kiittää ja kannustaa. Ruoka tuo ihmiset yhteen ja vapauttaa keskustelemaan rauhassa.

Keittiömestarin tehtävänä on luoda hyvää mieltä. Se tarkoittaa hyvää ruokaa, konstailematonta ilmapiiriä ja kiireetöntä yhdessäoloa. Tämä filosofia tarkoittaa, että lautasella on suomalaisia makuja kalasta lihaan. Tuoreita raaka-aineita läheltä ja antimia metsästä ja puutarhasta. Konstailemattomuus merkitsee välitöntä suhtautumista asiakkaisiin ja tarjoilua, joka saa isonkin nälän talttumaan. Kiireettömyys tarkoittaa rauhallista ruokailutahtia, jossa annoksien välissä ehtii sopivasti jutella ja nostaa vaikka maljan.

Olen ollut 35 vuotta alalla. Näistä lähes 20 vuotta olen palvellut kansainvälisiä asiakkaita Välimeren jahdilla, edustamiseen tarkoitetulla huvilalla Suomessa ja hotellien ravintoloissa. Kaikilla asiakkailla, suomalaisista kansainvälisiin, on jotain yhteistä. Jokainen vieras nauttii juhlasta ja paikasta, jossa on mahdollisuus olla oma itsensä, ilman mitään roolia tai velvoitteita. Meille Hunurijärvi on paikka, jossa tasoitamme tietä aidolle ja vilpittömälle kanssakäymiselle. Ei siis pelkkää ruokaa, vaan kanssakäymistä, jolla on jokin merkitys.

Torsten Valsberg, keittiömestari

Bottom Widgetarea

A. Pikkusuolaiset

  1. Savuporokantarellipiiras
  2. Kinkkukiusaus
  3. Lohikiusaus
  4. Kasviskiusaus
    Edellä mainittuihin kuuluu myös vihreäsalaatti
  5. Talon lohikeitto

Kaikkiin kuuluu myös
Leipä, levite
Kotikalja, jäävesi
Kahvi, tee

22,00 €

 

B. Lounaat

  1. Ylikypsä porsaankassler, kermainen metsäsienikastike, peruna
  2. Kokonaisena paistettu porsaanfile, kermainen metsäsienikastike, peruna
  3. Riistakäristys, puolukkasurvos, perunasose
  4. Broilerin rintafile, tomaattikastike, riisi
  5. Uunilohi, BBQ- ja hollandaiskastike, perunamuusi

Lounaaseen kuuluu myös
Höyrytetyt kasvikset
Vihreäsalaatti, majoneesisalaatti, juustosalaatti
Leipä, levite
Kotikalja, jäävesi, maito
Kahvi, tee

27,00 €

 

C. Alkuruuat

  1. Kermainen savuporokantarellikeitto 12,00
  2. Kirkas siikakeitto 12,00
  3. Kylmäsavupororieskat, karpalosmetana 12,00
  4. Puikulaperuna-purjo-aurajuustososekeitto 12,00
  5. Bataattiporkkana-appelsiinisosekeitto 10,00
  6. Punajuurivuohenjuustokeitto 10,00
  7. Kukkakaalipekonisosekeitto 10,00
  8. Hunajainen vuohenjuusto -toast salaattipedillä 10,00
  9. Graavisiika-toast 10,00

Keittoihin kuuluu myös leipä ja levite

 

D. Pääruuat

  1. Voissa paistettu kuha 39,00
    Tillivoisula, puikulamuusi
  2. Savustettua lohta 30,00
    Kantarellikastike, puikulamuusi
  3. Poronkäristys 38,00
    Puolukkasurvos, puikulamuusi
  4. Heinäsorsa 42,00
    Karpalopunaviinikastike, valkosipulirosmariini­lohkoperunat
  5. Porsaanleike 180 g 30,00
    Bearnaisekastike, lankkuperunat
  6. Pippuripihvi 200 g 39,00
    Kermainen pippurikastike, uuniperuna
  7. Marmoroitu grillipihvi (Rangers Valley) 200 g 38,00
    Pekonimaustevoi, talon ranskalaiset
  8. Grillattu entrecóte 250 g 34,00
    BBQ-maustevoi, talon ranskalaiset

 

 

E. Jälkiruuat

  1. Jäätelöannos, limemarinoidut mansikat
  2. Lämmin leipäjuusto, lakkahillo
  3. Creme brulèe
  4. Jääkarpalo, kuuma kinuskikastike
  5. Suklaaterriini, tyrnisiirappi
  6. Perinteinen mustikkapiirakka, kermavaahto
  7. Pannukakku, mansikkahillo, kermavaahto

6,00 €

 

F. Muut tarjoilut

  1. Kokouskahvi ja pulla 6,00
  2. Kokouskahvi ja leipä 8,00
    Tilauksesta esim. hedelmiä ja virvokkeita
  3. Aamiainen majoittuneille 12,50
    Pekonia, paistettuja munia
    Leipävalikoima, levite, leikkeleitä, juustoa, kasviksia
    Puuro, jogurtti, hedelmiä
    Omena- ja appelsiinituoremehu
    Kahvi, tee, pikkuleipä